When:
December 16, 2021 @ 6:00 pm Atlantic/Azores Timezone
2021-12-16T18:00:00-01:00
2021-12-16T16:15:00-01:00

Wednesday

September 28

7:30 pm

Book launch ‘Drug van de Duivel. De globale opkomst van crystal meth.’

Deuren open 19.00, begin programma 19.30

Auteur, antropoloog en oorlogsfotograaf Teun Voeten presenteert zijn nieuwste boek over crystal meth met een slide show en lezing van een klein uurtje. Daarna is er ruime gelegenheid tot vragen.

Crystal meth is een van de meest verslavende drugs ter wereld. Zware gebruikers richten zichzelf in enkele maanden te gronde. De Nazi’s vochten de Blizkrieg onder invloed van crystal meth.

Nu heeft het de hele wereld veroverd en wordt gebruikt op decadente seksfeesten maar ook door de absolute onderklasse in de slums van de Derde Wereld

De grootste productiecentra liggen in Mexico en Myanmar. De laatste jaren worden steeds meer labs gevonden in Nederland en België

Teun Voeten onderzocht twee jaar de wereld van crystal meth. Hij keek niet alleen naar de wonderbaarlijke historie en de farmacologische werking, hij sprak met dakloze verslaafden in Tijuana en Los Angeles, kartels in Mexico, met internationale drugsexperts in Bangkok en Kabul, de originele hippie crystal meth koks in Praag, uitgebluste deelnemers van homo-orgies in Amsterdam, speed dealers in Tilburg en de wereldberuchte underground chemist Uncle Fester in Wisconsin. Voeten sprak ook met talloze autoriteiten, rechters en hulpverleners die met man en macht proberen de meth-epidemie te stoppen. Zijn boek is een combinatie van gewaagd veldwerk, diepgravende onderzoeksjournalistiek en kleurrijke sfeerschetsen.

TEUN VOETEN
Teun Voeten studeerde culturele antropologie en filosofie in Leiden. Hij is al 30 jaar oorlogsfotograaf en coverde wereldwijd tientallen conflicten. Hij schreef boeken over de ondergrondse daklozen in New York en de oorlog in Sierra Leone. In 2018 promoveerde hij op het Mexicaanse Drugsgeweld. In 2020 verscheen zijn boek Drugs. Antwerpen in de greep van de Nederlandse syndicaten.

Menu