When:
November 24, 2021 @ 6:00 pm Atlantic/Azores Timezone
2021-11-24T18:00:00-01:00
2021-11-24T16:15:00-01:00

Thursday

September 29

8:00 pm

Literanita: Teddy Tops + Iris Penning + Luan Buleshkaj + Lourens en Wille

Entree €4, eerste optreden 20.00

De terugkeer van onze literaire avond. Slam poetry, muziek, spoken word, alles door elkaar. Georganiseerd en aan elkaar gepraat door Tijdelijke Toon

TEDDY TOPS
Teddy Tops (zij / haar) is schrijver, programmamaker en intersectioneel feminist. Ze is artistiek leider van Mensen Zeggen Dingen, het spoken word-platform van Nederland, België en op Curacao, en is Hoofd Programma bij literair productiehuis Wintertuin. Maakt programma’s en MC’t bij o.a. Oerol, Lowlands en Theaterfestival Boulevard. Schrijft, werd gepubliceerd bij o.a. Lebowski en Nijgh & Van Ditmar. Richtte queerkunstcollectief Trek Iets Leuks Uit op, heeft twee kanariepieten geadopteerd en kwam er vervolgens achter dat die twaalf jaar oud kunnen worden. Spaart nu voor de uitzet. Hond heet inmiddels Freddy, omdat zijn oorspronkelijke naam Teddy niet vol te houden was.


foto: Rosa Quist

IRIS PENNING
Iris Penning maakt eigenwijze poëtische pop. Ze bezingt het leven met haar herkenbare, heldere stem en spitsvondige teksten. Haar motto is “Liever vieze voeten dan altijd schoenen aan.” Ook is ze de stadsdichter van Eindhoven.

Ze is een echte doe-het-zelver met verschillende uitingen. Ze maakte een lettertype van haar handschrift, maakte handgemaakte merch-tassen (de “Niks aan de Handtas”), en knutselde 250 dichtbundels in elkaar. Ze houdt alles vooral dicht bij zichzelf.

LUAN BULESHKAJ
Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en een gevestigde naam in de spoken word-scene in Nederland. De geboren en getogen Amsterdammer met Kosovaars-Albanese roots maakte daarvoor vooral naam als battlerapper (L-Deep) bij het platform ‘Punchout Battles’.

 

Sinds Luan entree maakte in de poëziewereld stond hij al op vele gerenommeerde podia in Nederland. Luan staat bekend om zijn woordspelingen, taalvondsten, ritme en krachtige voordracht. Luan was tijdens het EK 2016 op de NOS te zien als analist van de wedstrijden van Albanië, waarna hij de avonden afsloot met een spoken word-stuk. In 2018 stond Luan samen met Mensen Zeggen Dingen in een bomvolle tent op Lowlands.

LOURENS EN WILLE
Krijg een inkijkje in het privéleven van je pizzakoerier.
Wat doet je Thuisbezorger eigenlijk in de tussentijd?
Waar droomt hij van? Wat is zijn grootste angst?
Lourens en Wille duiken in de wereld van de maaltijdbezorgers en jij mag achterop.

met dank aan het Amsterdams Fonds voor de Kunst

Menu