When:
October 22, 2021 @ 6:00 pm Atlantic/Azores Timezone
2021-10-22T18:00:00+00:00
2021-10-22T18:15:00+00:00
Cost:
7,50

Friday

October 22

8:00 pm

Vipermad + Rick&Rudie + Junk Shop Discotheque

Eerste band 21u stipt, entree: 6,-

VIPERMAD
ViperMad is een project van Bjorn Uyens, die eerder furore maakte met Dress (intense gitaarrock met een flinke stoot adrenaline) en Dassuad (sfeervolle indiepop die vergelijkingen opriep met dEUS en Sparklehorse). Samen met Peter Sprengers, Sjoerd van Helmond (Space Messengers) en Sjuutzmeister (Projekt Rakija) slaat hij een nieuwe richting in.
Onweerstaanbaar swingend, met een hoofdrol voor de soepele groove van de ritmesectie in plaats van de gitaren. Sterke songs met pakkende melodieën vormen nog altijd de basis, maar ze klinken volkomen anders dan voorheen. De muziek heeft een andere tred – niet meer hard rennend of kalm in een auto rijdend, maar losjes door de stad lopend op een broeierige zomeravond. Dan weer venijnig bluesy, dan weer lief poppy; het ene moment serieus bespiegelend, het volgende moment zo speels en schalks als Serge Gainsbourg.

RICK&RUDIE
is Rick van der Ree (ElectRick) op de beats en magiekejansen (Het Rudie Kartel) zingt, schreeuwt en praat Amsterdams Babbeltjes Bier. Dans Dans Dans dan! Het electronisch nederlandstalige synther-schlager duo klinkt als De Likt ontmoet Clark, De Jeugd ontmoet Autechre en De Kift ontmoet Mr Oizo.

Een project dat begon kort nadat magiekejansen Rick tegenkwam op een feestje op een boerderij in Zeeland. De jam die daarop volgde, vormde zich tot uiteindelijk deze EP die met succes de eigenzinnige elektronica van ElectRick mixt met de speciale lyriek en de specifieke klankensoep van magiekejansen. Het album bevat nummers die variëren van hiphop tot elektronische indie. Alles in onze eigen Nederlandse taal.

JUNK SHOP DISCOTHEQUE
DJ der Wolfshund, Barry, and his suitcases full of old vinyl, are ready for you.
Menu