When:
October 22, 2021 @ 6:00 pm Atlantic/Azores Timezone
2021-10-22T18:00:00+00:00
2021-10-22T16:15:00+00:00
Cost:
7,50

Friday

October 22

8:00 pm

Vipermad + Rick&Rudie + Junk Shop Discotheque

Eerste band 21u stipt, entree: 6,-

VIPERMAD

Een pakkende cocktail (…) van indierock, dub, coolwave, jazz en zelfs afrobeat. Het levert een ijzersterk en consistent doch afwisselend geheel op, met diverse instant klassiekers die je niet meer loslaten en diep onder je huid kruipen. Jan-Willem Broek, Subjectivisten.

In de spiegel kijken kan confronterend zijn, maar levert toch ook altijd weer nieuwe inzichten op. Bjorn Uyens is al sinds 2001 actief als muzikant. Eerst met knerpende indierock in zijn band Dress, daarna met melancholieke americana als Dassuad en sinds 2018 in ViperMad.

Knisperende synths, zwoele Fender Rhodes piano, een dubbele ritmesectie, spannende zangharmoniën en opgetogen trompet trekken je mee, laten je bewegen en dompelen je onder in een warm bad. Wat gebleven is, zijn de hoge kwaliteit songs en de melancholieke karakteristieke tenorstem van Uyens.

Het nieuwe album Neon komt uit eind 2021 en is geproduceerd door Basil Kühne en gemastered door Darius van Helfteren. De titel Neon verwijst naar het licht dat je kan volgen als een baken in het donker, het licht dat je kan verblinden om te zien wat goed voor je is en het licht dat als een vallende ster de aankondiging is van iets grandioos nieuws.

RICK&RUDIE
is Rick van der Ree (ElectRick) op de beats en magiekejansen (Het Rudie Kartel) zingt, schreeuwt en praat Amsterdams Babbeltjes Bier. Dans Dans Dans dan! Het electronisch nederlandstalige synther-schlager duo klinkt als De Likt ontmoet Clark, De Jeugd ontmoet Autechre en De Kift ontmoet Mr Oizo.

Een project dat begon kort nadat magiekejansen Rick tegenkwam op een feestje op een boerderij in Zeeland. De jam die daarop volgde, vormde zich tot uiteindelijk deze EP die met succes de eigenzinnige elektronica van ElectRick mixt met de speciale lyriek en de specifieke klankensoep van magiekejansen. Het album bevat nummers die variëren van hiphop tot elektronische indie. Alles in onze eigen Nederlandse taal.

JUNK SHOP DISCOTHEQUE
DJ der Wolfshund, Barry, and his suitcases full of old vinyl, are ready for you.
Menu