November 30

Literanita: Aaron Wells, Maringo Berenos, Josse Kok, Sarah Ben Messaoud, Sjaan Flikweert

Entree €5, eerste optreden 20.30.

De terugkeer van onze literaire avond. Slam poetry, muziek, spoken word, alles door elkaar. Georganiseerd en aan elkaar gepraat door Tijdelijke Toon

MARINGO BERENOS
Met een muzikale opvoeding in een diversiteit aan culturen creëert Maringo een opwekkende wereldse reis. Met inspiratie uit traditionele Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse stijlen combineert hij zang, ritme en poëzie. Muziek uit het hart dat spreekt van wijsheid, vreugde en verbinding.

JOSSE KOK
Josse Kok (1983) is geboren in Zeist, getogen in Dordrecht en opgevuld met vreemde bedoeling. Zijn lichaam strompelt graag en zijn geest gniffelt daarbij. Toen hij eenmaal een stel planken betrad, was de furore dan ook niet ver te zoeken.

AARON WELLS
Aaron Wells is a poet, performer, educator and activist. Their narrative poetry carries the listener along to the underground places, turning the city inside out and twist it out of time: Underneath the city sits a place of secrets forgotten to be told. They will be performing in English.

SJAAN FLIKWEERT
Sjaan is een interdisciplinaire maker die gevoel werelden schept waarin de kleinste details de hoofdrol krijgen.
Vanuit persoonlijk verhaal laat ze contrasten moeiteloos en voelbaar naast elkaar bestaan. Scherp en zacht in woord en klank. Zo confronteert ze haar publiek met aannames, oordelen, verwachtingen.
SARAH BEN MESSAOUD
Sarah Ben is ontwerper en brengt haar verhaal over met muziek, woorden en/of tapijten. Ze flirt met haar Marokkaanse achtergrond, is kritisch naar de maatschappij en zichzelf toe. Met als resultaat: een verhaal van melancholisch en melodisch karakter, gesproken in soms het Nederlands of Engels.

met dank aan het Amsterdams Fonds voor de Kunst, georganiseerd door Sjaak Kwadraat