Friday

October 13

8:00 pm

Chrysalis + Wounded Kite + Junk Shop Discotheque

Doors open 20.00, start first concert 21:00 sharp, entrance: 8,- (door only, cash preferred)

WOUNDED KITE
Wounded Kite is een kind van de nineties en maakt, hoe kan het ook anders als je ooit bent vernoemd naar een Pavement-song, dwarse gitaarpop. Na een gestage stroom van releases van epeetjes en een enkele 10 inch mini-lp is Wounded Kite in 2023 eindelijk volwassen geworden met de release van hun eerste echte grote langspeelplaat “Feeding monsters”. Het is een pareltje geworden, uitgevoerd op zwaar Vlaams vinyl, reden voor een feestje in De Nieuwe Anita!

Hoewel de band zijn muzikale invloeden uit de jaren negentig niet onder stoelen of banken steekt, is intussen veel veranderd in de wereld om ons heen. Koen Aarsen schrijft kritische teksten over de digitalisering van de maatschappij, de vervreemding van de mens van zijn omgeving en zijn aanvaringen met de digitale vraatzucht van grote monopolisten. Maar ook emoties als verlatingsangst en de hectiek van het hedendaags bestaan komen aan bod. Dit alles   vormt een oeuvre vol dynamiek, van een breekbaar akoestisch nummer als Beats me (opgenomen in een zeecontainer tijdens de Lockdown) tot scheurende erupties met complexe ritmes van drummer Sander van Veen en explosieve backing vocals van bassist Joost
Kuijer.

CHRYSALIS
Chrysalis is a four piece experimental rock band based in Amsterdam. They offer psychedelic soundscapes, potent punk-rock tunes, and spacey melodies. Have a laugh, a cry, and be sure not to forget your dancing shoes! It’s an experience worth escaping to.

 

JUNK SHOP DISCOTHEQUE
DJ der Wolfshund, Barry, and his suitcases full of old vinyl, are ready for you.

Menu