Saturday

September 22

8:00 pm

Indie In Town: Dixi, Marathon & Tummyache

Doors open 20.00,, entrance: 10,- at the door, early birds 7,50,- normal presale 10 Presale here
Na geslaagde edities in het alternatieve circuit van Londen is Indie in Town 22 september terug in Amsterdam! De Nieuwe Anita en Indie in Town slaan de handen ineen voor een explosieve avond met livemuziek en kunst. Verwacht toffe shows van de Nederlandse- èn internationale bands en een expo. Van frisse indierock tot vuige postpunk, de sounds op de avond zijn zijn divers. Op het eind van de avond gaan we los op dansbare vinyl-set van het Slachthuis DJ-team.

Marathon
– Postpunk
De Amsterdamse postpunk band heeft inmiddels zijn sporen verdiend met overdonderende optredens op Best Kept Secret, Eurosonic Noorderslag en Welcome to the Village. Het vijftal combineert psychedelische shoegaze met de uitbundigheid van punk, met hier en daar een vleugje indie. Bij Marathon is dansen en moshen gegarandeerd.

Tummyache (UK)
– Alternatieve rock
De Britse band speelde al op een Indie in Town-editie in de krochten van Londen en bewees zichzelf daar als een van de meest energieke bands die we ooit boekten. Verwacht een dynamische set waarin de band agressieve punk afwisselt met indieballads met de mooiste melodieën. De eerlijke en soms absuridistische liedjes van Tummyache gaan over persoonlijke kwesties. De band haalt inspiratie uit de indie-golf uit de jaren tachtig, de alternatieve rock uit de jaren 90, en plant een vlag stevig in het huidige DIY-landschap.

Dixi
– Indierock
Het in Amsterdam gevestigde viertal noemt zichzelf een ‘Indie Glam band’. De muziek is geïnspireerd door de garagerock- revival van begin jaren 2000, gecombineerd met aspecten van rock uit de jaren 80 en moderne pop. Verwacht bangers met keiharde baslijnen, pakkende melodieën, snelle drums en meezingbare hooks.

DJ Slachthuis
Joar, van Slachthuis (de makersplek in Haarlem voor muzikanten) draait aan het eind van de avond een vinyl DJset.